Pages

Friday, January 7, 2011

mimpi yang tak sudah..(cont)


Assalamualaikum wbt..


ermm2.. betul cakap ain zulaikha..
" bile kelas dah mula.. semakin kurang orang terjah page kite "..
name pun kite tak usha2 belog orang kan?? orang lain pun takde makne nak usha blog kite selalu..
lainlah kalau orang tu selalu bukak page kite..
kite pun selalu klik2 page dia..
sekarang hidup pun mula lebih mengerti erti persahabatan..
masuk je kolej.. semua budak course dah berpecah-pecah..
ada senior, junior dalam satu bilik..
cess!! langsung gua tak suka..
tapi tu first time masuk kolej la..
sekarang dah okey..
senior pun banyak ajar gua apply scholarship lain la, cerita2 seram kat hostel la..


before tidor..
dari kecik, orang sekeliling yang sayang gua banyak ajar gua..

basuh kaki sebelum tidur sebab nak buang segala kekotoran kat badan tu..
gua pelik..
" asal tak mandi je terus?? "

ambik wudhu.. pun gua pelik..
" bukan wudhu time nak solat je ke?? "

bace doa banyak2.. langsung gua pelik lagi..
" kenape tak solat je terus?? "

maafkan orang2 yang sakitkan hati kite..
" perlu ke maafkan kalau bukan salah kite?? "


tu lah kerja gua.. semua yang orang pesan suruh buat..
mesti gua banyak tanya balik..
kadang2 bile fikir balik..
mesti orang yang kurang sabar duduk dengan gua time kecik2..
sure2 ada feel nak lempang gua laju2.. hahaahah


sekarang dah besar.. boleh digelar wanita dah pun.oooppss..
semua boleh buat sendiri, tak perlu tunggu orang suruh..
dah boleh dikategorikan sebagai rutin semua tu..
sometimes tu.. lagi lagi pelik main dalam kepala..
" kenapa boleh mimpi jugak?? "
kate orang, mimpi itu mainan tidur..
tok daddy ( tok sah) nak peningkan kepala fikir..
duduk hostel ni pulak memang tak boleh lari dari cerite2 pelik..


senior gua cerita.. kat hostel gua memang tempat keras..
sentiasa ada pedamping.. gua ni jenis tak mudah percaya..
tapi mengerti bahawa semua tu makhluk Allah..biarlah mereka dengan kehidupan mereka..
kawan gua cerita pulak..
" cuti2 baru ni aku ada jumpa ustaz.. kes aku ngigau2 tu lah.. dia cakap, menda tu ada dekat katil aku dulu.. tapi tak masuk badan.. just cuit2 manje, main2 je la.. "
demm!! dah la gua ni roomate beliau sem lepas.. aiyoyyooyoo.. nasib baik beliau tak jumpa ustaz time masih ada kuliah..
kalau tak.. memang haram gua nak jejak kaki kat bilik tu..


tapi hakikatnya..
memang sejak kebelakangan ni..
mimpi pelik2 tu memang dah ngam dengan gua..
ececece.. hiperbola lah pulak..
gua nak cerita kat orang ghase bersalah..
tak cerite kan.. rase membuak-buak nak citew..
aigooo.. pening, pusing gua fikir..


gua ada bace satu artikel..
kalau kite mimpi pelik2 ni..
yang buat jantung kite sampai ' berDETAK!!!!!!!! '.
ludah sebelah kiri tiga kali..
dan istighfar banyak2.. tapi hang jangan lah ludah sampai keluar air liur basi..
memang tak senonoh.. just macam main2 bunyi je lah..
dan kalau mimpi tu perkara yang buruk..
jangan cerita kat sape2..
sebab itu mainan syaitan..
kalau kite cerita kat orang lain..
ia umpama seperti kite suka, eksaited giler babung dengan apa yang syaitonnirrojim ni buat..
kau suka ke kawan dengan syaitan?? ishkk3.. mintak simpang kan??


kalau hal yang baik juga..
mintak2 lah jangan cerita kan jugak..
simpan baik2 dalam diri je..
tak payah nak riak2 cerita kat orang lain..
put it as a secret ...fullstop..


okey la bebeh..
gua nak study pulak..
chow cin cunn!!



16 shining LIPGLOSS:

mofaizmz said...

haha.. semua itu stendet..

efa said...

nice info la pasal kalau yg mimpi tu :)

IronHeart2204 said...

haha betol2,ustaz lupe ckp kot.
antu laki sblah 2.gatai no.haha
flow u :-)

Mr.IX said...

nk tido pn ada tertib kan...




Salam blogwalking sini dengan sukahati-nya.....

Latest entry :
Dari WIndow Se7en ke LINUX!!

\^__^/

alexa yussida said...

tak suke kalau mimpi hantu2 atau eksiden2..penat oh..bgn je dada kencang je..aigooo

faradeeba said...

ak pn kdg2 mimpi tah hape2 pastu mengigau.
pg2, slalu kne glk ngn roomate.
nk wat cane, tblkn muke je lah.
huhuhuhu

alhmdullilah skrg tk sgt dah.
ak smkin ykin dgn tidurku.


:P

misz molecule said...

mofaizm : standard la..hahah

misz molecule said...

efa : daydreamer..huhuhuh

misz molecule said...

iron : ekekekei..antu pun ada jantina??

misz molecule said...

mr.ix : kite hidup dgn tata tertib

misz molecule said...

alexa : taw xpe..mcm lari 5000 km tu.hahaha

misz molecule said...

fara : cewahh..yakin..chill2 beb

mr.syazwan said...

seelok2nya sbg umat islam kita sentiasa berwuduk lg bagus

=_=

misz molecule said...

betul tu..


kalau bsuh kaki je buat ape jgk kan??grrrr

Raji berkata said...

hohoho kalau kte tinggalkan link kt blog org inshaAllah ad jer org join ;D
oh bgus dh jadi wanita
cewahh =.="

takot plak nk ludah kt kiri kanan
kang kena roommate ak plak XD

misz molecule said...

jangan lah ludah betul2..




tapi ape salahnya..



pagi2 mesti dia ingat air embun jatuh dari langit.agagaga