Pages

Thursday, December 30, 2010

not all people in this world are bad, cruel !!


Assalamualaikum wbt..


biasa tak kau dengar this ..
" don't judge a book by its cover " ??
*sori rojak ayamkeling sikit..


yes! dah banyak kali telinga ini panas..
dek suara sumbang orang yang aku percaya..
tidak mungkin sempurna juga seperti manusia lain..
kita hanya ciptaan Allah..
so, stop judging surroundings that you also do not know the truth!


aku ada seorang kawan ni..
sometimes bertudung, sometimes tak lah kan..
first aku kenal memang lovely sangat.. memang dia all times tutup kepala la..
by time past.. maybe culture shock.. duduk uni selalu keluar malam, overnight dengan kawan2.. yang pasti.. dia dah tak kisah letak gambar free hair kat fesbuk..
yeah.. aku hanya menerima dia seadanya..


tetapi ada sorang ni selalu salahkan kawan aku if aku ada buat some mistakes..
kenapa perlu salahkan dia, tak aku sahaja??
budak ni cakap..

" tak payah kawan la dengan dia.. free hair.. mesti jahat. soSIAL! "..

Owhh..aku memang tak sangka itu yang akan keluar daripada mulut dia..
aku sayang semua kawan aku dan aku terima saja baik buruk mereka..
tak semua manusia tak pernah buat salahkan??
jangan mendendami manusia itu sesuka hati..
dan jika kamu mahu lari dari membuat dosa..
berhenti bercakap perkara yang sia2..


diam lebih baik.
diam tak perlu kata apa-apa

6 shining LIPGLOSS:

Yutaka Mushimura said...

betul lar tuh...jgn menilai kulit buku cantik ja...

please baca buku tawu isi dalam kan..kan..

hhehehe:)

aliza said...

betul tuu.setiap org mesti ada wat kesalahan.kalau nak judge org tak leh tgk dari luaran jew kan. :)

Nurulbadiah Lai said...

indeed..
apa yang kita fikir nampak xseperti apa yang kita fikir..kadang2 ia leh jadi salah total

misz molecule said...

yutaka : tak kenal, maka tak cinta:)

misz molecule said...

aliza : yezza yiba yiba dear;]

misz molecule said...

nurulbadiah : btol tu.. kena kenal dalam2..bru bleh hentam..