Pages

Thursday, December 2, 2010

lelaki memang tak faham perempuan kan?? cakap lain, faham lain


Assalamualaikum wbt..


pelengkap hidup mesti ada yang lebih dan kurangnya..
macam air teh.. kena masukkan gula baru rase manis..
tapi kalau teh cine tu tak payah la gatal2 tangan nak letak gula..
takde effect la karang korang minum..hhehehee..

ni punye hal..
mesti perempuan2 seangkatan aku agak bengang kalau lelaki2 ni susah nak paham..
kite si wanita anggun cakap a,b,c, die si lelaki kacak faham x,y,z..
kite cakap tutup aurat, die faham bogel..
aduh2 pening dengan si lelaki ni..
tapi dorang pening dengan kite jugak kan??
cakap kite ni susah nak faham lah..

meh sini wahai2 pria pujangga..
sang gadis paling sopan nak share2 sikit..*okey gediks..
kite dah nak start ni..
cepat2.. 1 2 3 --> F O K U S 100%
L O A D I N G

sulk Pictures, Images and Photos


bile perempuan cakap :
" awak dah makan ke belum?? "
maksud die :
" awak, jom kite pergi makan.. saye dah lapar tahap ghaban.. "*huhuh..melampau ke aku kan?

bile perempuan cakap :
" cantiknye baju2 & seluar kat kedai ni.."
maksud die :
" awak, belikan saya baju & seluar kat kedai ni.. please2.. "

bile perempuan cakap :
" untuk kebahagiaan awak, saya sanggup berkorban. "
maksud die :
" tak mungkin sye ketepikan perasaan saya semata-mata untuk kebahagiaan orang lain "

bile perempuan cakap :
" Saya rase, antara kite berkawan lebih baik daripada bercinta.. "
maksud die :
" awak bukan pilihan tepat untuk saya, lagipun saya tak suke awak! "*hahahahha..kejam..

bile perempuan cakap :
" saya tak ade masalah kalau awak still contact ngan makwe awak. "
maksud die :
" sye tak setuju langsung awak contact ex awak. kalau camtu.. awak boleh, saya pun boleh!! "

bile perempuan cakap :
" sye boleh balik sendiri, awak tak perlu susah2 hantar sye.. "
maksud die :
" lagi best kalau awak hantar sye, tak lah sye susah2 naik public vehicles..grrr "..

bile perempuan cakap :
" saya ke, ex awak yang cantik?? "
maksud die :
" kalau awak puji ex awak, memang cari nahas la lu!! "

bile perempuan cakap :
" tolong jujur dengan sye.. "
maksud die :
" kalau something tu melukakan hati saye.. tolonglah jangan mengaku dan buat2 lah saya percaye "

bile perempuan cakap :
" sye suka style awak dan best giler keluar dengan awak.. "
maksud die :
" saya dah fall in love dengan awak ni.. tak tahu lagi ke?? "

bile perempuan cakap :
" sye rase, mesti awak pun perlukan mase dan ruang untuk bersame teman2 kan? "
maksud die :
" borink kot asyik keluar dengan awak.. maybe awak patut keluar dengan teman2 jugak kot "


huh!!penat. yang tu je ada dalam kepala otak aku sekarang ni..
maybe ada yang agak melampau.. sebab aku memang cinta hyperbola2 nih..grrrr..
so, gegirl yang bace ni.. tolong buat correction..
yelaa aku bukan expert sangat hal2 dengan lelaki.. tak khatam lagi kot.heheeh..
then satu hal lagi.. pesanan daripada penaja..
kalau lelaki boleh buat, perempuan 1001 lagi boleh buat..
so, jangan main2 sebelah mate je tengok perempuan taw!!!


*sayangx2..aku dedicate kat korang..


wahai lelaki2..
yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan..
kadang2 buah akal aku bukan boleh pakai sangat..hehehehe*hell!!


22 shining LIPGLOSS:

Mr feckry said...

ape lu rase, tu yang gua tengah rase

athiea said...

rase ape ni??hahaha
gua perempuan..
xrse pe lu rse.grrrr

Nurfatin Liyana said...

ok nak ckp, itu lagu feveret sayee, tehehe. lelaki mmg susah nak phm, tp bile dye da syg kite, dye akan cube sebaek mgkin nak phm kite. errr i think la. hee :)

NHIDAYAT said...

well dats y people said, mens r from mars and women from venusssssssssssssss

athiea said...

ape u cakap..
accepted je dear..
betol tu.gua setuju!!!

athiea said...

nhidayat : erkk..jauh sgt tu..kte smue from earth la.hehehe

Syafiq Rosli said...

hoho..xsume laki tau

athiea said...

so, llki kna amek taw....

Yutaka Mushimura said...

hohoho...holick...achoooiiii(sedang selsma)

achoooiii.

jom minum teneh panas sambil menyilang kaki...minm secara coool..dan memikir untuk ayat girlz yang lelaki kene tawuu...

hehhehe/;)

Liquid said...

kadang-kadang, lelaki paham jugak ble pompuan ckp cmtu, tapi....

saje wat-wat x paham heh.

juz lelaki ni, straight to the point. diorg xpandai wat2 ayat tersirat n tersurat ni hee

Dila is Azie said...

dila sokong! laki selalu x faham ape yg girl nak. hmm, agaknye bile dorang nak faham ea? :)

mr.syazwan said...

perh ada pantang n guide dia ye

statement no 1 n 2

mmg lelaki selalu jwb lain sbb slh 1 dia sdg pokai n kedua mesit pompuan ni kaki kikis

hahaha

;p

Siti Mashitah Saidin said...

btoi2... cheq sokong!

Siti Mashitah Saidin said...

btoi2... cheq sokong!

athiea said...

yutaka : okeh.ak tunggu balasan ko

athiea said...

liquid : insyaAllah gua paham:)

athiea said...

dila : bile dorang betul2 nak faham kot

athiea said...

siti : yeah!! takde tntangan

marfieyra said...

bnda2 mcm ni la buat aku salu gadoh ngn boipren aku.haha :D mslhnyaaa kalau sekali aku boleh trim aag tak fhm..ni dah 4 5 kalijadikulang bnda sam tak faham jugak mmg bikin panas..huhu T.T

athiea said...

beselah tu..
kite kna sabar byk2 ok??hehee
suh bf ko bce ni.grrrr

ana dya starz said...

haha,,i like!!!..=)

ye la...kte as a girl smetimes bkn ley trlalu open an...
so need his understndg..=)

misz molecule said...

yezza...








baru complete hidup ni:)