Pages

Saturday, October 9, 2010

maaf. Aku dirisik

Salam...


cerita yang telah beberapa minggu berlalu..
segan. yeah! amat segan untuk dikongsi..
lebih2 lagi aku masih di peringkat awallah sangat remaja..*heheheh

19 tahun..
imagine gadis seusia ku telah beranak pinak..
memang itu perkara normal..
dan bagi orang tua dahulu kala..
kahwin awal, dapat anak awal.
senang. mudah!
itukah yang dimaksudkan mudah???
dapat anak ramai, berderet-deret macam rumah kedai..
tapi wang..??
habuk pun tarak!!!


sedang busy buat preparation untuk pelbagai test dan quiz..
al-maklumla..
bukan salah pelajar jugak kalau TERkategori dalam list
exam oriented student..tapi semua syllabus pakat wajib dihabiskan dalam seminggu dua..
mana tak pengsannya students..
even aku biasa study something before lecturer ajar dulu pun..
aku masih seperti rakan2 ku yang lain.
blur. perlukan fikiran yang sedikit tipikal untuk memaksimumkan contents,
compactkan input yang perlu dianalisis terlebih dahulu untuk dimasukkan
ke dalam memori agar data-data sentiasa lengkap!


berbalik pada cerita asal..
kring kring kring!!!*hebat bunyi hanpfon akuh!!
mama call time study tu..
hurmmm..tapi..
korang percaya ke dengan kepercayaan orang tua2??
dorang pernah cakap,
kalau orang tu jadi pengapit untuk someone..
jodoh dia maybe dah tak lama...dekat2 sampai seru la katekan
ye ke?????*curious

kalau camtu kan,,..
aku sarankan pada
engkau, dikau, kamu, dia, semek, minah..
yang belum kahwin2, nak cepat2 kahwin tu..
berebut-rebutlah isi borang jadi pengapit untuk kawan2 atau sedare-mare tu yep!
memang berbaloi-baloi kot.haahaha..
ne tahu kan..kot2 la cadangan aku ni boleh dipakai jugak..
*aku kan pelajar pintar <--versi budak dalam movie SYURGA Cinta..

aku pernah cakap yang aku busy time raya..
orang raya..aku duk busy ngan persiapan kahwin..



..tengok pitcha ini..

*sila klik pitcha ini untuk lagi terang & jelas*


yeah! aku lah yang pakai baju putih tu..
ooopppss! silap2...sebelah baju pengantin putih tu..
yang dah dibulatkan oleh aku sendirik..
pegang kipas sambil posing..taugehhhhhhhhhhhhh!!!
= maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu = ..
dah2..jangan tengok lama-lama..
blushing malu kiput2 dah aku dalam gambar tu.ngeh5..


mama : ada something nak bagitahu ni..

aku : ape mama??

mama : kawan kepada pengantin lelaki hari tu berkenan tengok awak..nak kenal tak?

aku : apelah mama ni.*sambil pergerakkan kaku sebentar..

mama : mak yah (ibu pengantin perempuan) mintak tanya..

aku : dah tu..mama cakap camne??

mama : mama terkejut lar..1st time orang tanya..tak caya ada jugak yang berkenan.haha

aku : alah mama..ramai je kot..mama je tak tahu.bhahahah

mama : mama cakap la awal lagi kot..baru nak start2 belajar..

aku : betol tu mama. kak long sokong! kalau engineer. leh jer.hahaha



muahahaahha..mahunye aku gelak sakan lepas cakap fon ngan mama..
sebenarnya yang kaku sebab aku tengah mesej ngan dailamidaniel..
bila mama cakap ada orang berkenan.. terus aku terbayang si dia..
memang aku tak harap lebih2 daripada dia..
tapi cukup dia yang jadi tempat aku berkongsi half life dengan dia..
kalau nak full life tu.. tunggu yang haram telah dihalalkan je la dulu!!
aku bagitahulah kat si dia pasal ni..
terus dia mintak jawab..
" sudah berpunya! "..
hahaha..macam2 dunia..


aku tak boleh nak fikir ape da..
tak dapat aku bayang lebih2 lagi if orang tu sungguh2..
hantar orang masuk meminang..
matilah aku!!
geli je..

apa maknenya??


biar aku tolong jawab.

im not ready yet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



before ni..
dailamidaniel pun selalu jemput hantar aku kat rumah..
pernah hantar nasi minyak..
mama pun pernah tanya..

"sape yang hantar??"

dengan slumber aku menjawab..

" menantu mama lah.."..

aku cerita kat dailamidaniel..
bukan main tak percaya aku leh jawab camtu..
kenapa??
ingat aku tak berani ka nak ngaku pe2 dengan mama??





tapi iseyhh...



M A L U

6 shining LIPGLOSS:

Cik Ubi said...

haha..best bace story like dis..:)

kalaula aku(lelaki) dirisik camtu kan besh..

U amik kos engineerg ke?..

fatian athiea said...

hahaha : idop zmn nabi Muhammad..
xsalah kot lau ada prempuan nak mrisik kmu..ngeee..

yup2..engineering jep..

fay said...

selamat bakal pengantin baru.hahaha

fatian athiea said...

uiksss.tidak lagi!!huhaaa

DailamiDaniel said...

haha..ad sape eran?

fatian athiea said...

lu xeran..
gua 1001x lg xksah!!!