Pages

Tuesday, June 15, 2010

KENAPA girl still SINGLE???

Salam fwenx..

Ai90ooO..cam plik je minggu ni ble kurang create new post utk 1ae..haaa..sbnarnye..aku amek mse b'fkir..heehehee..& dsbabkan..STALKER y xsnang dduk ngn aku..huh!!ppe pn, entry aku kli ni adlh pndangn aku je afte blogwalking..even aku xpost pe2..tp aku singgah2 jgk kt blog2 korang..:)

Rmai jgk t'tnye2..knpe rmi girls yg still single..pdhal umur dh mningkt..iktkan pndangn Islam..mmg la smue ni b'gntung pd jdoh..& ni sum opinions from aku la sal ni..:)

Loving Couple Pictures, Images and Photos

Paras rupa

Mmg xdinafikan paras rupa memang perkara yang penting. Kebanyakkan lelaki akan melihat paras rupa terlebih dahulu. Sekiranya perempuan itu mempunyai paras rupa yang menawan dan menarik, takkan tiada lelaki yang terpikatkan? DONT sesekali anda merasakan anda xcantik, semua orang cantik*jgn tpu dri sndri*. Semua orang ada kelebihan dan kekurangan dia. Ingat, setiap kita adalah unik!*apekah*..heheh

Penampilan diri

Even paras rupa menjadi point utama bagi seseorang lelaki, penampilan diri turut memainkan peranan yang penting. Sekiranya anda mempunyai paras rupa yang menarik tp pakai pakaian yang selekeh, pakai baju macam ala kadar ada je, siapa la yang akan tertarik untuk berkenalan lebih rapat dengan korg. Jaga penampilan anda dengan memakai pakaian yang bersesuaian mengikut keadaan dan suasana. Tunjukkan yang korg ini feminin.

Tutur bahasa dan adab sopan

Ni lagi satu pointnya. Perempuan timur terkenal dengan adab sopan dan tutur bahasanya. Tetapi ada juga yang tidak sebegini. Ada perempuan yang main cakap lepas sahaja seperti lelaki pula lagaknya*aku pun kdg2 t'lps jgk..tp bhave la..heheh*. Mana lelaki yang tak terkejut kalau perempuan cakap perkara-perkara yang tak sepatutnya. Sudah tentu ianya akan menurunkan saham perempuan itu. Lagipun, kan manis dan ayu kalau perempuan menjaga tutur kata dan adab sopan. Ayu, ayu gitu. Mesti ada yang terpikat nanti. ;))

Tidak yakin pada diri sendiri

Perempuan yang masih single sampai sekarang ini selalunya mereka tidak yakin pada diri sendiri. Mereka rasakan mereka xlayak untuk lelaki itu. Mereka fikirkan tiada siapa yang nak kan mereka. Sape kata?sape kate???!!*nak kna tmparan wanita nih*.. Setiap seorang telah dijadikan berpasang-pasangan. Cuma cepat dan lambat je..*sbow yup* Yang penting kena yakin pada diri sendiri. Even sebagaimana besarnya badan seseorang perempuan itu, tidak bermaksud dia tidak akan berkahwin. Even sebagaimana kurangnya anggota badan dia, tidak bermaksud tiada jodoh bagi dirinya. Yakinlah pada diri sendiri kerana anda merupakan seorang yang hebat.

Serik untuk berkapel

Mungkin pengalaman silam telah menyebabkan anda serik untuk bercinta. Alah..aku pun byk kli putus..tp smbung blik.haha..*poyo.cbuk nk ctew hal sndrik gak*.. Serik untuk mempunyai pasangan di usia sekarang ini. Memang xdinafikan, pengalaman putus cinta merupakan pengalaman yang memedihkan. Tiada siapa yang akan berasa gembira bila dia ditinggalkan oleh kekasih yang disayang setiap masa. Untuk itu, anda perlu mengumpul semula semangat anda. Jangan ingat, anda telah putus cinta bermakna tiada hari esok untuk anda. Pupuk semangat dan kuatkan motivasi diri anda. Kongsikan pengalaman anda dan lihatlah, anda bukan seorang di dunia ini. Ada ramai lagi rakan-rakan yang sudi membantu anda. :D


p/s : jgn trllu mmilih..~

0 shining LIPGLOSS: