Pages

Wednesday, June 22, 2011

cakap lain, faham lain. RASUKARU!


Assalamualaikum wbt..

hari ni aku sedih.
yapp! triple squared sedih.
aku macam lili bit tacink bile kite cakap lain..
orang faham lain. then mula orang tu nak marah2. sensitive tak tentu pasal.

tadi aku ada bertanyakan someone..
ala2 bunyinya camni..


aku : abang..akak abang dah beranak ke?

orang 1 : takde bahasa manis lain lagi ke selain beranak?


okeh fine! time tu aku buntu fikir ayat sesuai. word yang bermain-main di fikiran aku adalah 'beranak'..
nak cakap 'deliver'.. nanti dia ingat kakak dia tu posto pulak..
nak cakap melahirkan anak.. macam skema nak mampus.
beliau punya pasal aku fikir sampai nak pengsan.
should be the nice word is " bersalin'. okeh. ampun ye pakkk kalau rasa aku ni jenis tak bermulut manis macam anda. and thanks lots. tanpa kamu aku tak kan fikir perkataan sesuai untuk digunakan pada masa akan datang.


situasi kedua pulak..

aku : eyhhh.. comel lah kau pakai tudung.. manis sangat2 muke kau aku tengok.

orang 2 : aku tahulah kau nak cakap rambut aku tak cantik. tak perlulah nak mintak aku pakai tudung..


ekkk eyh.. nak je aku jawab. " memang ponn!!".. tapi seriously niat aku equal to apa yang ak nyatakan. rasa nak sekeh2 je minah ni. ikutkan aku pun nak mintak kawan2 aku pakai tudung. sama2 tutup aurat. kurang sikit dosa2 kita semua. lebih2 lagi bukan muhrim yang pandang kau tu. aisshhkk! maaf ye sape2 terasa.. tapi aku tujukan kepada minah yang sensitip tak tentu pasal ni.


situasi ketiga..
kebetulan birthday aku hari tu..
pakwe si kawan ni wish la kat aku..tanpa sengaja aku bertanya..

aku : wehh.. si polan polan ni pakwe kau kan?

orang 3 : yep. asal weh?

aku : takde pe. dia wish birthday je.

orang 3 : camner pakwe aku boleh wish birthday kau ek? korang ada pe2 ke?


sorry to say. tapi bodoh gila nak serang hendap sebegitu rupa.
geram geram! helllllo!!! ur boyfie is not my taste. setakat muka camtu, kat pasar melambak okeh?!
besides, aku dah ada. tak lapar nak kat boyfie ko! plus. sape yang wish kat sape?
tension hidop dengan orang tacink tak tentu pasal ni.
orang cakap lain faham lain. psycho punya manusia.
ni lah jenis manusia letak otak kat lutut.



nasib aku ni tengok orang nak sarcastic manusia tak tentu pasal.
aisshhk! manusia memang kurang sabar kalau ang jens kurang sabar ni.
sorry ayat keling. huh!


p/s : maaf terkasar bahasa:(

5 shining LIPGLOSS:

Aliza Zeke said...

harap bersabarlah jerlah kalo berdepan ngan org2 camtu :)

delarocha said...

macam ayam dan itik bercakap la tu..

FarzanaAhmad said...

sabo je la sys...
hidup bukan mudah....
*selalu jek kena*

cikcleopatra said...

sabar2...hehe.

EZAN IDMA said...

ahaha sabar je :P