Pages

Sunday, March 27, 2011

pakwe busuk !


Assalamualaikum wbt..



akibat kanji dah habis, anak2 Melayu sanggup makan pasir..
padahal opportunity yang MARA pernah garapkan menjadi pelajar yang berpotensi sebagai usahawan berjaya probability-nya seriously huge..
tapi berapa percent je yang try untuk praktik perkara yang mendatangkan lots of benefits kat diorang.. itu kalau pelajar yang tak reti nak berdiri di atas kaki sendiri..


yang jenis tunggu musim SPRING menjelma ..
tak sabar2 nak tengok bunga2 kembang keliling kampung..
siang malam asyik duk tengok bunga tu berprocess..
nasib winter dah habis.. bunga tu pun kiput2 malu nak kembang..
makin kau tengok, makin kecut adalah..


ini punya cerita bila ada pasangan yang asyik keluar dengan alasan nak tengok bunga berkembang setiap masa... kawan2 lain duk sibuk fikir business nak buat supaya MARA tak rugi hantar kau ke overseas.. tapi dia dengan dunia couple dia. sumpah tak jealous.


malam tengah2 aku duk layan makan Maggie bekalan..
kawan aku datang cuit2 peha langsing aku..
"apehal weh?? bukan kau keluar ke nak tengok bunga?? "..

sok seh sok seh sok seh..
aku gelak nak pecah perut..
roomate aku jeling macam aku ni entah ape2..
last kantoi la cerita bila tuan empunya badan sendiri yang bukak cerita..


ada ke patut ..
satu hari dia keluar hari ni..
memang bermakna..
sebab kat situ dia dapat kenangan indah..
masa pergi kat satu park ni..
si kawan mintak pakwe dia amikkan belon kat atas satu pagar besi..
before tu dorang potluck ramai2.. makan ikut sunah Rasulullah..
meraikan season Spring la konon..
si pakwe bersungguh-sungguh panjat pagar..
dah tak fikir belon tu sape empunya..
buang je kasut dari kakinya..
wahhhh!!! bau-bauan bunga tahi ayam lebih best kot..
plus dengan dia baru nak turun tangga terlepas angin pulak..
si perempuan pun satu hell..
jenis tak boleh buat talam dua muka..
muka jujur. ekspresi tak suka+pelik jelas terpancar kat muka..
si pakwe buat dont know.. like takde pe2 yang berlaku. haram.
siap buat2 bunyi kat mulut..
"pappp paaappp tok takkk "..
hahaha..nak cover pun, awal2 la buat signal bhai..kan dah malu..


si kawan aku ni sorang pun jahat jugak..
" aku dah tak nak keluar dengan dia beb.. mesti teringat nanti.. "..
jenis tak boleh terima baik buruk, kurang lebih betul..
biasa orang bercinta..
kalau kentut tu pun, bau wangi je..
aishhkkk.. nampak sangat kau tak sungguh2 nak ni..




last but not least,,
fikir dulu sebelum buang okey??grrrr


jangan hukum orang sebab kesalahan yang kecil boleh?
sedangkan Nabi memaafkan umatnya..
Allah ampunkan hambanya..
think


6 shining LIPGLOSS:

me suya said...

kelakar
tp sies kan.. kita kena terima yg buruk sekali kan.. buruk baik dtg bersama.. cash~

delarocha said...

masa bercinta..semua indah

fathiah said...

hahahaha... lex r... natural... tp 2 lah kan... waktu bercinta :)

misz molecule said...

suya : agree with u dear

misz molecule said...

delachoa : prob skan awl2 dh xindh titik

misz molecule said...

atihah : yezza dear!