Pages

Monday, September 27, 2010

8 cara yang tidak pernah ada dalam mana2 media untuk mengatasi sedih

Salam...

sedih eyk??
adakah kerana putus cinta??*apelah aku...asal org sedih sebab putus cinta...noe noe!!
adekah kerana sahabat??
adakah kerana study cara bijak anda?

dah2..nyatakan sahaja apa sebab sedih anda...
if nak share ngan orang yang sudi menjadi
pendengar setia cam aku la..ahaks..
aku ada cara terbaik dari ladang punya la..
tapi pergi amik tisu banyak2 dulu kasi lap air hidung itu..
euwww..mncurah-curah ke ats lantai dah tu...heheheee

yang PERTAMA................................



JENG


JENG


JENG


ajak kawan2 keluar sampai siang malam.. Al-maklumla..kawan2 perlu mengerti..time ni la nak tunjukkan bahawa kawan itu lebih penting..


kedua

terjun bangunan sambil menjerit kuat2..
kalau itu yang menggembirakan anda..buat sahaja..yang penting niat anda bukan untuk bunuh diri..
nak tahu macam mana niatnye?
'sahaja aku terjun bangunan untuk hilangkan kesedihan kerana hati aku'..amin..tapi jangan la pilih bangunan tinggi2 440 tingkat tu.. itu namanya memang cari nahas!


ketiga

ganggu rakan2 yang tengah study..
diorang mesti kena faham akan situasi korang..
korang kena keluarkan ayat power2 sikit..camni..
"ko saje rakanku dunia akhirat yang faham keadaan aku..aku sedih..ko kenala sedih..tak camtu??"..
diorang wajib hangguk punyala..


keempat

berkurung dalam bilik sampai parents naik risau..
haaa..jangan kasi diorang naik hantu dah la..
bila diorang risau..diorang mesti try giler2 a gembirakan korang..


kelima

habiskan duit parents..
hahaha..macam kejam tapi itu la paling membahagiakan..
nama pun parents..mestila sayang anak lebih2kan..
time ni je korang le mintak lebih2..diorang akan buat apa sahaja..
asal korang happy:)
kalau rasa bersalah..bayar la balik lepas tu.muahaha


keenam

makan banyak2 & mahal2 sampai pokai..
time ni je mkorang nak makan banyak,,..
bila dah tak sedih, mesti korang sibuk2 nak jaga badan la..
duit la..
time sedih kan..fikiran tak terlalu rasional..
so, makan je makanan mahal2 sekalipun..
akibatnya..tanggung sendiri lah.ngeh5..


ketujuh

bawak kereta laju2 sampai pokok sena..
apa dalam baju??
seekor rama2..*pandai jugak aku nyanyi..hehe..
korang pernah try drive laju2 tak??
fun beb..try laa..


kelapan

kutuk je orang sesuka hati..
sebab apa??
bila korang sedih..
if betol surrounding korang care sal feelings korang..
mesti diorang redha punyala kena kutuk sekalipun..
bila korang dah okey..
mintak maaf & buat cam tak de pape berlaku sudah.
heheee....


dahhhh..
cukup sudah lapan..tak perlu banyak2..
nanti korang ghumbira sangat susah pulak..
tak pasal2 kena cop mereng.muahaahah..




GOOD LUCK!

10 shining LIPGLOSS:

Yutaka Mushimura said...

hehehehe...best entry...

~~tp still x gembire lagi...ade care lain ker???~~~

Mr feckry said...

doa je pada tuhan

fatian athiea said...

yutaka : tawakal & doa pd Allah je la.hhehe

fatian athiea said...

feckry : itu jln terakhr:)

Yutaka Mushimura said...

oh...betul..ari nih balik jadi happy pas tgk belog2 len...

~~happy berbelog ek...~~

~~n also happy study~~

fatian athiea said...

bguslah cmtu
cheers:)

Yutaka Mushimura said...

trimas...
~~heheheh~~

Kuman Chaos said...

pergh.. ni baru nih ehehh tak tau lak ade camtu...
follower kuman yang ke 100 tahniah..
kuman "kesalahan jujur .." Entry
follow kembali.. :D

fatian athiea said...

kuman : wokeh beb

fatian athiea said...

yutaka : wlcome:)