Pages

Wednesday, July 21, 2010

ronggeng sampai nunggeng..

Assalamualaikum wbt....

Salam sejahtera..


Hahah..nak jdi wartawan xnampak harapan menyinar..

so, skadar berbasi2 kat cni je la..boleh kan??uhuhuh..


Lam entry before ni kan aku ada cakap yang aku nak hang out ngan half of coursemates aku an?? Sebab tu la letih punye pasal smalam..xsempat la nak mencurahkan segala bagai perisa kat blog ni..plus adan duk sebut sal blog aku..wat eden raso xsodap la nak b’blog lebih2..hahah*sengal di ctu yup..bukan pe..xt’predict pulak aku yang dak2 kampus ada gak yang rajin2 blogwalking sini..pe2 pun..trimas yep..


Sebelum bcrite panjang..aku nak share la something..kan sharing is caring.huhuh..trasa hati glew la kat boy ni..ada la couple lam kelas aku ni..mule2 dorang exactly..dah bapak hangguk confirm nak join kami..Last2 boy couple tu xnak pergi..gurl dye pn..ok je la an..so, decide nak join kitorg as yang kami plan awal2 la..aleh2..boy tu ajak gurl dye turun Rantau Abang..Ala..nak xnak..amek aty punye pasal..gurl ni kena ikut cam lembu kena tarik hidung la..aku..eh..clap..kami langsung xsalahkan gurl ni..lagipun, aku tahu sejauh mane rase b’salah dye kat kami..sampai nangis2 xtahu nak cakap da truth, frankly speak ngan ktorang tapi boy ni cam belangkas sangat la..nak b’kepit je setiap mase..sometimes, kitorang plan nak buke poshe same2 pun..dye potong stim..nyampah noe aku.nak wat cner..ko je ada awek..podahh!!


Back pada cerita asal.huhuh..


Niat kami naik rent van tu lam kul 10.30 pagi tepat2..tapi aku & roomate punya pasal gak, time tu baru nak b’gerak dari kolej Redang ke depan gate kampus. In addition, kami tengah pokai + xde cash yang betul2 wat kami rase puas hati nak meronggeng ..so, gi la kat ATM depan HEP ni nak tarah dinding besi karat 60 000 tu..huhuhu..Bab kate mama..” walaupun xde niat nak beli, lau dah keluar tu..mesti bajet kena ada gak untuk makan “..huhhu & nasib jugak dak2 laki yang join pun xberada pada jarak yang jauh ngan kami..xla diorang naik angin kena tunggu lame2 an??hehee..


Journey amek mase lam 40 minit la kot ke Mesra Mall( MM )..sesampainye Kerteh, kami pergi mcD dulu..order pe2 yang patut sebagai alas perut..aku chose Sundae Cup coklat je..memang tu feveret ak..so, reminder sape2 nak kluar ngan aku..xyah fikir panjang nak makan katne..asal tempat tu ada ais krim..aku GO ON terus.hhahha..nak layan cinema tapi xopen lagi.hampeh!! duet kat tangan pun xbanyak..papa xmasuk2 lagi dwet..xkan aku nak keep tanye je..segan la..hhehe..


Here we are MM!! 1st place, kami ke foodkort dulu.. after habis layan nafsu makan ni..kami round2 sepuas hati..pabile petang menjelma..kami terus ke side bowlink..mr.dense dah hangit da tahu aku gi bowlink..dye ajak xpernah aku nak kasi greenlite..ghahaha..padahal bukan mase aku habis main bowlink pun..tapi duk sia2kan uang yang ada duk beli token main game..hek5..kena tipu*jangan marah..pas seringgit2 aku & tima duk tabur kat counter token tu..abang yang jage counter tu pun dah senyum2 kambeng tengok aku banyak kali ke counter tu..yela..dye pun awal2 dah plik..” xkan beli rm1 je token?? Awak nak main pe?? ”heheee..haaaa sekarang!!amek ko.banyak2 kali aku beli..untung pun ko jugak..tapi kepuasan ofkos la aku and da gengs..ngeh5..kawan2 yang lain.. azam, ikman, adan, shafiq, amalia, kak zura, zher, ijan duk busy layan bowlink..dorang pun mesti xpasan kehilangan aku & tima duk layan game..hahah..mule2 tadi bukan main aku jual mahal xnak main..cam siot je..tibe2 kena b’paling tadah..akui ngan kelemahan nafsu.hahaha..



Puas layan game..kami bersame2 berusaha cari wedges yang ikman nak hadiahkan kat ‘gulfwen’ dye*untungnye..lum jadi makwe lagi tu..habis semua wedges kami selongkar kat VERNS..nak beli Gucci, Princess, Padini, or whatsoeva lagi xde kat situ..Carlo Rino taste orang tua tu ada la..hahha..ikman banyak berkenan ngan pilihan aku..tapi unfortunately..size kaki gurl itu amat xb’jodoh hari ni ngan Verns..so, hmpir sejam lebih duk situ..dye sendiri yang pilih wedges ala2 yang aku wat dinner sem 1 dulu..yellow gitu..huhuh..sampaikan akak yang jage kat kedai tu tarik muncung 14 inchi..kalah itik belakang rumah tok aku*haaa..tipu!!..even MM ni xsebesar Times Square, Mid Valley ke..tapi mase kami lam 1 hari ni memang pack sangat2 kat MM..

P U A S H A T I + E N J O Y!!

Kak balqis pun jelesh ngan kami..hehek5x..


Mesti korang agak xpwas aty ngan pe yang aku crite tanpa banyak pitcha..sabar yup!nak tayang la ni..aku paham..orang cakap, lu xtengok sendiri..agak susah nak caye..heheh..lu dah tengok, pandai2 la komen yup..nak kutuk, puji pun xksah.aku open minded..dunt worry be happy..^^,


*lia..aku terpandang mamat smart la hujung tu..haha*

*mirror2 of da world..spe plg cantik??*


*ala..adan wat muke big boss.sngal!!*

yang penting..breakfast tadi..ni la yang aku dan rumae ksygn hadap&lahap..

we luv western*erkk!!cam xleh blaa..haha..


*dah ilang satu..sape la lapo sangat..hahah*


p/s : nak keluar..next tym, ajak la aku..window shopping pun bules..=)

8 shining LIPGLOSS:

Fakhrur Razi said...

berjalan sokmo kau ari tuh
hahaha
jap tkot ak salah lak
widges tuh kasut ker?
bek btol der siap blikan kasut utk kekasih nya xD

thyYunx said...

ala..jlesh.ngeee..
tp dye xadmit dak tu mkwe dy pun..juz kwn j..
yup..kasut ala2 heels gtu..
ko nk bli kat gul ko pun..bules..heheh

iKm@n AniF said...

yup....
btul kata tia...
she's my BFF lorh.........
but anyhow....
tq tia n ur gang 4 spending ur time to choose dat wedges.....
huhu

Fakhrur Razi said...

pergh ttp hebat
mahal2 kasut tuh =.="
sygnyer ak xde duit nk berbuat demikian..
hahahaha

thyYunx said...

ikman : okeh2..small matter je kot..huhuh

thyYunx said...

fakhrul razi :xprlu mahal2..bli kat pasar mlm pun ok kot..asal niat kte ikhlas.:)

iKm@n AniF said...

fakrul razi: mhal murah x jd masalah la bro....
tia:btul3 asal ikhlas jew....
huhu

thyYunx said...

haha..ikman2..jolo dah uh..